Antiparasitaris interns i externs per a gats i gossos

16-04-2024
Existeixen dues categories principals de tractaments antiparasitaris per a mascotes: els dirigits als paràsits externs i els enfocats en els interns. La principal diferència entre tots dos radica en la seva forma d'administració: cutània o oral.

És fonamental ressaltar que abans de subministrar qualsevol producte a les mascotes ha d'establir-se un pla de desparasitación adaptat a les necessitats de cada mascota, considerant factors com la seva activitat, raça, pes i condicions particulars que puguin afectar tant l'animal com al seu entorn.

Aprofundim en cada tipus de tractament antiparasitari:



Tractaments Antiparasitaris Externs:

Aquests s'apliquen directament sobre la pell de l'animal perquè els seus components actuïn com a repel·lents contra els paràsits no desitjats. Destaquen tres tipus principals:

COLLARETS ANTIPARASITARIS

Són efectius contra puces i paparres, i solen ser de fàcil ús i llarga durada, arribant fins i tot a l'any. Alguns, com el collaret Scalibor, ofereixen protecció contra la Leishmaniosis. Altres opcions de collarets antiparasitaris externs contra puces i paparres són Seresto de ElancoTaberdog o Tabergat de DFVMerlin de Calier o Prevendog de Virbac.


PIPETES ANTIPARASITÀRIES


Són butllofes amb líquid que s'apliquen en la pell de l'animal i poden combatre paràsits específics o tenir una acció combinada. La seva efectivitat dura unes quatre setmanes, i és important triar el tipus adequat segons la grandària i l'edat de la mascota. Les més conegudes són les pipetes Advantix de Elanco, en format d'1 o 4 pipetes. Ataxxa de LabianaVectra 3D de Ceva o Bravecto de MSD són unes altres molt bones opcions, aquesta última amb un nou format revolucionari en format injectable amb fins a un any de durada.

ESPRAIS ANTIPARASITARIS

Són ràpids i eficaços, ideals quan l'animal ja està infectat. Eliminen els paràsits en poques hores i són segurs fins i tot per a cadells. Algunes de les nostres recomanacions són Effinol de CalierEffipro de VirbacFrontline de Boehringer Ingelheim o el repel·lent sense químics Stanvet Life de Stangest, també disponible en format collaret i pipeta.



Tractaments Antiparasitaris Interns:

Aquests inclouen suspensions líquides o comprimits desparasitants, administrats cada cert temps pel veterinari (entre un i tres mesos). Aquest tipus de desparasitació és crucial per a garantir la salut interna de les mascotes, prevenint paràsits intestinals que podrien afectar seriosament el seu benestar.

Encara que pugui semblar molest, l'ús d'aquestes pastilles és inofensiu per a l'animal i no afecta els seus sentits, permetent-li portar una vida normal després de la seva administració. Alguns dels més coneguts són:

Adtab

Credelio

Drontal

Milbemax

Milprazon

Vermistop

Zipyran



Es recomana la combinació de tractaments per a maximitzar la prevenció i l'eficàcia en cas d'infecció.

Ja has decidit quin és el millor mètode per a desparasitar a les mascotes?
TORNAR A NOTÍCIES