Sileo Ansiolític per gossos

22-12-2017
Petards i focs artificials, Sant Joan, Cap d’Any, festes nadalenques, reunions socials, viatges,... les situacions estressants amb soroll associat poden causar molts problemes d’ansietat, estrès i por en gossos.
Sileo 0,1 mg/ml®, proporciona un efecte ansiolític i no sedant, pel que, mantenint les seves funcions cognitives, el gos es tranquil·litza. 
Es tracta d’un gel bucal per gossos de color verd i translúcid, a base d’hidroclorur de dexmedetomidina. 

Administració
S’ha d’administrar entre 30 i 60 minuts abans de l’inici de l’estímul que provoca l’ansietat. L’efecte s’iniciarà entre els 15 i 60 minuts següents, i es mantindrà durant 2-3 hores. Es pot repetir la dosificació cada 2 hores, amb un màxim de 5 dosis.

Seguretat
No s’ha estudiat la seva seguretat en cadells de menys de 16 setmanes ni en adults de més de 17 anys d’edat, tampoc queda demostrada la seva seguretat durant la gestació i la lactància. Està contraindicat en gossos amb trastorns cardiovasculars greus ni amb malalties generalitzades greus (en greu ASA III-IV).

A banda, es recomanen una sèrie de pautes per tal de millorar l’efecte tranquil·litzador del fàrmac: 
-Rutina habitual: Mantenir les rutines del dia a dia 
-Focus de soroll: Evitar-lo i aïllar al màxim a l'animal 
-Zona de Seguretat: es imprescindible crear-la amb previsió uns dies abans de la data de l'estímul negatiu 
-Companyia: Si és possible, la família ha d'acompanyar a l'animal

La xeringa de Sileo és de 3 ml, amb graduacions des de 0.25 ml a 3 ml. Està equipada amb un èmbol, un anell de dosificació i una caputxa per segellar-la. Cada xeringa està envasada de forma individual.


Per més informació: www.albet.es/sileo-ansiolitic

TORNAR A NOTÍCIES