per Albet
15/03/2017

PROU ESGARRAPADES! EL MARCATGE DELS GATS

Perquè esgarrapen els gats? Quines esgarrapades són per ansietat? Com podem evitar que esgarrapin on no toca?

Els gats solen esgarrapar per mantenir les seves ungles en forma tot i que també ho poden fer per marcar, ja que amb l’esgarrapada no només creen una senyal visual (la pròpia laceració) sinó que a més, a través dels seus coixinets, alliberen unes senyals químiques (feromones interdigitals felines) que només poden detectar els altres gats. Amb aquestes senyals, creen els límits del seu territori.  Hi ha vegades però, que les esgarrapades poden ser per culpa d’estrès o ansietat.
Les esgarrapades es poden donar per ansietat o estrès si: 

               1.El gat esgarrapa a diferents llocs de casa (sofà, mobles, cadires, portes, …)
               2.Tens més d’un gat a casa o vius en una zona on hi ha molts gats
               3.Hi ha hagut canvis a casa (nova llar, mobles nous, canvis de decoració, obres,…)
               4.Les esgarrapades són en zones de sortida com ara portes i finestres.

En aquests casos, recomanem utilitzar el producte el Feliway Clasic, que conté una substància especial (imperceptible per nosaltres i per altres mascotes). Es tracta d’una rèplica de la feromona d’apaivagament felina, que els gats alliberen de forma natural quan estan a gust i es senten en el seu ambient. Per alliberar aquesta substància, freguen el rostre amb objectes de la casa, marcant-los com a territori propi.

Per utilitzar Feliway Clasic:
               1.Neteja la zona marcada amb un sabó enzimàtic per eliminar la senyal química (la feromona interdigital)  
               2.Pulveritza 6 vegades la zona amb Feliway Clasic per tal de camuflar la feromona interdigital i substituir-la per la facial. Fes-ho cada dia durant un mes o fins que el gat fregui la seva cara a la zona on abans esgarrapava.
               3.Si el teu gat esgarrapa varies zones, endolla el Feliway Difusor per tal de reforçar-li la sensació de seguretat. 


En cas que el teu gat no rasqui per ansietat o estrès et recomanem el Feliscratch, producte en forma de pipeta per col·locar estratègicament sobre el rascador.
Feliscratch és una còpia de la feromona interdigital felina (per incitar l’esgarrapada) que conté un colorant blau per simular el missatge visual i catnip (o herba gatera, per atraure el gat al lloc desitjat).

Per utilitzar Feliscratch:

               1.Col.loca el rascador en posició horitzontal (amb un paper de diari per protegir el terra o la superfície sobre la qual estiguem aplicant el producte).  
               2.Aplica el contingut d’una pipeta en el rascador, dibuixant 2 o 3 línies, que imitaran les laceracions naturals fetes pels gats al esgarrapar.
                    3.Deixa que s’assequi el producte i als 10 minuts, recol·loca el rascador en posició vertical.

Aquest procediment s’ha de repetir diàriament durant la 1ª setmana així com el primer dia de la 3ª i de la 4ª setmana. 

Si el teu gat ja té el mal hàbit i passades 2-3 setmanes segueix esgarrapant en un lloc inapropiat, com ara el sofà, cal afegir el protocol anteriorment explicat sobre el Feliway Clasic.

En cas de tenir més d’un gat, es recomana que cada animal tingui el seu propi rascador.  Recorda que el rascador ha de ser suficientment alt i estable, prop de la zona on el gat descansa o prop de les zones de sortida com ara finestres o portes.

Feliscratch es comercialitza en format de sobres. Cada sobre conté 9 pipetes (les necessàries per dur a terme un tractament sencer).


Recorda que Feliscratch s’ha d’aplicar on vols que el gat esgarrapi, mentre que Feliway Clasic Spray s’ha fer on NO vols que esgarrapi.

Si vols saber-ne més consulta aquí la seva pàgina web 



Comentaris

Necessites ser un usuari registrat per a poder comentar