per Albet
11/07/2017

L’hospital Can Misses d’Eivissa permetrà que els pacients ingressats siguin visitats pels seus gossos.

Dogspital és una iniciativa pionera en España que permet les visites de gossos a pacients ingressats en l’hospital públic Can Misses, d’Eivissa. 

S’ha demostrat que en hospitals en els que s’ha deixat entrar a gossos per visitar als seus amos, els pacients milloren de forma molt més ràpida, fins i tot hi ha hagut casos de persones que han despertat del coma quan han rebut la visita de la seva mascota.

Protocol de sol·licitud de la visita
-El pacient: El pacient ingressat sol·licita la visita a través de la seva infermera de referència i el metge responsable ha d’autoritzar-ho.
-Estat de salut de l’animal: els familiars del pacient hauran d’acreditar unes mesures d’higiene, desparasitació i salut de l’animal. Per això, han d’anar al seu veterinari o a una de les deu clíniques veterinàries que s’han adherit al projecte de manera altruista i que no cobren res per la revisió. El gos ha d’estar vacunat de la ràbia i amb la vacuna hexavalent al dia, ha d’estar correctament desparasitat i lliure d’infeccions.  
-Cita amb l’educador caní: l’educador caní visitarà el gos al seu entorn i posteriorment l’acompanyarà a l’hospital perquè conegui l’espai.  
-Documentació necessària: L’hospital expedirà un passaport caní que certificarà que el gos està en condicions de reunir-se amb el seu amo dins de l’hospital.

La trobada entre el pacient i la seva mascota es produeix en un espai creat per aquest fi (la sala Dogspital) a l’entrada principal del centre. Es planteja la possibilitat que en un futur el gos pugui entrar a l’habitació de pacients amb mobilitat reduïda.
Durant tota la visita a l’hospital els gossos van correctament identificats amb un mocador blanc amb el logotip del projecte. L’ensinistrador els acompanya en tot moment.

És important destacar que el projecte Dogspital ha suposat un cost 0 per l’hospital, ja que totes les empreses que han col·laborat amb el projecte, ho han fet de forma totalment altruista.

Des d’aquí volem donar l’enhorabona als responsables del projecte Dogspital, que tant ajudarà als pacients i a les seves mascotes.

Arxivat a: Notícies
Etiquetat amb: curiositats gossos Noticies Sucessos

Comentaris

Necessites ser un usuari registrat per a poder comentar