FELISCRATCH el secret contra les esgarrapades

13-03-2017
FELISCRATCH és la resposta als problemes amb les esgarrapades dels gats en llocs inadequats de la casa, redirigint els animals als rascadors.

Al esgarrapar, els gats marquen el seu territori amb una senyal visual, però alhora, deixen un missatge químic, indetectable per nosaltres. Aquesta senyal química, és la feromona F.I.S (feromona interdigital felina), alliberada pels gats quan esgarrapen una superfície.

Abans d’utilitzar el producte, hem de saber la causa de l’esgarrapada, ja que en cas que sigui per estrès (sol ser una sola esgarrapada vertical en llocs estratègics, com ara en el punt de sortida de casa) serà més convenient recórrer a Feliway Clasic.  Si per contra, són esgarrapades per marcatge
(tant verticals com horitzontals) el producte més adequat és Feliscratch. Els gats, també poden esgarrapar per fer exercici o per empolainament de les ungles.

Feliscratch és una còpia de la feromona F.I.S que com excipients conté propilenglicol amb una tinció blava (per donar un missatge visual) i Catnip (herba gatera per atraure al gat al lloc desitjat). Es tracta d’una pipeta de 5ml, que cal col·locar estratègicament sobre el rascador.

L’objectiu de Feliscratch és atraure l’animal al rascador (amb l’herba gatera), imitar el missatge visual (amb la coloració blava) i incitar l’esgarrapada (amb les feromones).

Com utilitzar Feliscratch:
1.Col.loca el rascador en posició horitzontal (amb un paper de diari per protegir el terra o la superfície sobre la qual estiguem aplicant el producte).
2.Aplica el contingut d’una pipeta en el rascador, dibuixant 2 o 3 línies, que imitaran les laceracions naturals fetes pels gats al esgarrapar.
3.Deixa que s’assequi el producte i als 10 minuts, recol·loca el rascador en posició vertical.  

Aquest procediment s’ha de repetir diàriament durant la 1ª setmana així com el primer dia de la 3ª i de la 4ª setmana.
En cas de tenir més d’un gat, es recomana que cada gat tingui el seu propi rascador.

Si estem davant un gat que ja té el mal hàbit i a les 2-3 setmanes segueix esgarrapant en un lloc inapropiat, com ara el sofà, les cortines, els mobles o la paret, cal netejar la zona marcada amb un sabó enzimàtic per eliminar la senyal química (la feromona) i posar-hi Feliway Clasic esprai (per camuflar
la feromona interdigital per la facial), d’aquesta manera, deixarà de rascar allà.

El producte es comercialitza en format de sobres. Cada sobre conté 9 pipetes (les necessàries per dur a terme un tractament sencer). Com a format de llançament, disposem de  caixes que contenen 4 sobres cadascuna. 

Recorda que Feliscratch s’ha d’aplicar on vols que el gat esgarrapi, mentre que Feliway Clasic Spray s’ha fer on NO vols que esgarrapi.

Si vols saber-ne més, consulta aquí la seva pàgina web TORNAR A NOTÍCIES