per Albet
17/10/2017

Artrosi en Gossos i Gats

L’artrosi és una malaltia degenerativa de les articulacions. És una patologia molt comú que afecta a més de la meitat de gossos més grans de 8 anys. Afecta sobretot el maluc, espatlles, colzes i genolls, ja que són les articulacions que més pes suporten o més moviment tenen. 

El cartílag de les articulacions protegeix els extrems dels ossos i afavoreix el moviment de les articulacions. Conforme es va desgastant el cartílag, l’articulació va perdent elasticitat i força. A més, apareix un sobrecreixement ossi al voltant de l’articulació que li provocarà certa deformació.

Les mascotes amb artrosi solen tenir dolor i coixeses. Els costa pujar al sofà o intenten evitar baixar les escales. Per saber si el nostre animal pateix artrosi, cal fer altres proves d’imatge com ara radiografies, ja que l’artrosi també pot aparèixer en animals més joves, o per contra, hi ha casos en que el dolor articular en un animal d’edat avançada no es deu a l’artrosi.

L’artrosi és una malaltia degenerativa, així que no té un tractament resolutiu. Cal tenir en compte una sèrie de pautes que poden ajudar l’animal a tenir una millor qualitat de vida i a intentar frenar el procés degeneratiu, com ara:
     -Condroprotectors orals per ajudar a la formació i reparació del cartílag, a banda de donar-li elasticitat.
     -Dieta de qualitat adaptada a les necessitats i característiques de  cada animal. Existeixen dietes comercials especialment preparades per animals amb artrosi en les que s’ajusten els nivells d’antioxidants i d’altres nutrients responsables de la salut articular. També disposem d’aliments  pensats per aquells animals que són propensos a patir artrosi; els gossos que fan molt exercici, els que tenen sobrepès, les races grans o gegants, o aquells que hi estan predisposats genèticament.
     -Medicació oral (antiinflamatoris i analgèsics) en casos puntuals, per evitar el patiment de la nostra mascota.

Des de la Clínica Veterinària Albet t’aconsellem que… 

-Alimentis la teva mascota amb un
aliment de qualitat des de petit, per prevenir l’artrosi. Si ho fas, durant el creixement no caldrà aportar cap suplement en forma de calci o vitamines.
-El mantinguis en forma! Un dels principals factors que predisposen a l’artrosi és la obesitat. Fent exercici diàriament (amb una hora diària de passeig és suficient), reduiràs el risc que pateixi artrosi.


Comentaris

Necessites ser un usuari registrat per a poder comentar