per Albet
04/01/2018

Com alimentar un Gos Adult

Adaptar l’alimentació de la nostra mascota a la seva etapa de creixement és fonamental per mantenir-lo fort i sa. Tindrem en compte:
1.Qualitat de l'aliment. Has d’aportar un aliment de qualitat, amb un correcte nivell d’hidrats de carboni, vitamines, proteïnes, minerals i grasses.
2.Aigua. Els animals sempre han de tenir accés a aigua fresca i neta
3.Tamany de l’animal. Els gossos petits tenen un metabolisme més ràpid, pel que alguns necessiten fins el doble de calories que un gos gran. El tamany i fórmula de la croqueta s’adapta a les diferents races.
4.Activitat física. El nivell d’activitat determina la quantitat de grassa necessària. 
5.Malalties. Si la teva mascota té algun problema de salut, com sensibilitat cutània, problemes digestius, insuficiència renal,… Haurà de menjar un aliment especial. A més, com les persones, els gossos poden desenvolupar intolerància a determinats aliments.
6.Embaràs i lactància. Per les gosses prenyades i lactants, es sol recomanar el menjar de cadell, amb una aportació calòrica i nutricional extra per satisfer les seves necessitats.
7.Horaris. Els gossos han de tenir una rutina alimentària. Es recomana donar de menjar 2 cops al dia, sempre a la mateixa hora. Evita donar-li de menjar justo abans i després de fer exercici. En cas de tenir més d’un gos, els has d’alimentar al mateix temps i per separat, per evitar que es barallin o molestin.
8.Lloc. El lloc on menjar ha de ser tranquil i sense distraccions. Ha d’estar protegit del sol i de la pluja.  
9.Quantitat de menjar. Segons la raça, edat, pes, necessitats i sobretot, l’aliment concret. Els sacs de pinso inclouen una taula amb la recomanació diària a administrar, aquesta pot servir-te de referència. Aquesta quantitat no té en compte els “extres” (snacks o aliment humit) pel que en aquest cas, hauràs d’aportar menys quantitat de la recomanada.
10.A la taula NO. No has de donar-li menjar quan estàs menjant la taula. És un mal hàbit que has d’evitar des de cadell.
11.Menjadora. Es recomanen menjadores elevades per gossos d’edat avançada així com plats especials per gossos que mengen massa ràpid. Serveix el menjar en un plat net. Si és necessari, utilitza un plat 
antilliscant o col·loca’l sobre una estora de goma per evitar que es mogui.
12.Servir i conservar el menjar. El menjar humit s’ha de servir a temperatura ambient, per això, treu-lo de la nevera una hora abans. Has de conservar-lo tapat i a la nevera, no més de 1 dia. Guarda el menjar  sec en un recipient hermètic, fora de la nevera. Si per un problema dental, el teu gos no pot menjar el pinso cruixent, amara’l amb agua mitja hora abans de servir-lo.
13.Els extres. Has de limitar els extres com snacks, llaminadures i galetes per animals. En cap cas pot superar el 10-15% de la ingesta diària. 
14.Aliments prohibits. Consulta aquí els aliments d’ús quotidià per nosaltres que per les mascotes poden ser molt perillosos
15.Canvi d’alimentació. En alguns casos, hauràs de canviar la dieta del teu gos. Has de fer-ho de forma progressiva per evitar alteracions digestives, aquesta transició ha de  durar entre 7 i 10 dies. Barreja el  menjar actual amb el nou. Durant aquests 10 dies has d’augmentar gradualment la quantitat de menjar nou i reduir l’actual.

16.Suplements. No són necessaris si l’aliment és de qualitat. De fet, podrien ser perjudicials

Si tens qualsevol dubte sobre com alimentar al teu gos, contacta’ns!
Si vols saber com alimentar un cadell, consulta aquí.
Arxivat a: Alimentació
Etiquetat amb: alimentacio gossos

Comentaris

Necessites ser un usuari registrat per a poder comentar