Credelio, el nou antiparasitari d'Elanco

26-01-2018
El laboratori Elanco llança al mercat CREDELIO,  un ectoparasiticida oral per gossos, formulat a base de Lotilaner.
Credelio està indicat pel tractament de la infestació de puces (Ctenocephalides felis i C. Canis) i paparres (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, I. hexagonus i Dermacentor reticulatus). La seva acció és immediata i dura 1 mes.

Les puces i les paparres han d’estar en l’animal per tal de quedar exposades a la substància activa.  En el cas de les puces, l’inici de l’eficàcia es produeix dins les 4 hores de l’adhesió, durant el període de 1 mes des de l’administració del producte. Les puces que ja estaven en l’animal abans de l’administració, moren a les 6 hores.  El medicament mata les puces ja existents i les nounades abans que puguin pondre ous, trencant així el cicle vital de la puça i evitant la contaminació ambiental.
Respecte les paparres, l’inici de l’eficàcia es dóna a partir de les 48 hores de l’adhesió i les que ja estaven en l’animal, moren a les 8 hores.

Credelio està indicat per gossos de més de 8 setmanes d’edat i 1,3kg de pes.  Existeixen 5 presentacions diferents en funció del pes de l’animal:
          Credelio 56 mg – Per gossos de 1,3-2,5kg
          Credelio 112 mg – Per gossos de >2,5-5,5 kg
          Credelio 225 mg – Per gossos >5,5-11 kg
          Credelio 450 mg – Per gossos >11-22 kg
          Credelio 900 mg – Per gossos >22-45 kg
El format sempre és el mateix, comprimits masticables rodons de color blanc - beige amb taques marrons, de sabor agradable de carn.

Es recomana administrar amb menjar, ja que en millora l’absorció. 
La ruta d’eliminació de Credelio és bàsicament biliar (l’excreció renal representa menys del 10% de la dosi). TORNAR A NOTÍCIES